Подсъзнателни Послания във Филмите


Филмът "Екзорсистът" от 1973 г. е явен пример за тактиките за сплашване използвани за да прогонят хората далеч от Сатана. Във филма се използват не само тактики за сплашване, но и многобройни подсъзнателни послания, които надграждат над това. Този филм е направен в отговор на хитовия "Бебето на Розмари" от 1968 г, който представя Сатана в сравнително положителна светлина.

Разбира се, началната сцена се развива в Ирак, където много храмове са посветени на Сатана и останалите Истински Богове. След това идва сцената с Уиджа дъската - посланието тук е, че Уиджа дъските са опасни. Това е поредния опит да се попречи на хората да общуват с Истинските Богове, които желаят да помогнат на човечеството. Държейки хората изолирани от истинските Богове, лъжата на християнството може да се развива безпрепятствено, оставяйки всички поробени.

Има и сцената, в която дванадесетгодишната Реган се спуска по стълбите в поза мост [директна атака срещу йога], и, разбира се, конторсията, която се предполага, че е резултат от обладаването. Следва сцената с левитацията. Подсъзнателното послание тук е да стоите далеч от йогата. Филмът продължава и не след дълго се появява човекът със счупения врат. Разбира се, главата му е обърната назад. Всичко *Е* наобратно, но врагът със сигурност не иска човечеството да осъзнае този факт, така че се използват още тактики за сплашване.

Филмът "Spellbinder / Чародейката" (1988) е още един пример за това. Духовните дарби като телекинеза, пирокинеза и други са изобразени като нещо лошо. Наред с това, като допълнение към подсъзнателните послания, на заден план звучи Ню Ейдж музика. Посланието тук е да стоите далече от духовната сила на всяка цена.

"Благослови детето" прави още един номер. Тук умствено изостаналите са на почит, както обичат да правят и християните. Християнството цени липсата на интелигентност, тъй като това му позволява да продължи с нелепите си лъжи и идиотизъм. Политически коректната система нарича умствено изостаналите "специални". Пълна подигравка! С други думи - не си правете труда да мислите или да използвате мозъка си. Ако това беше начинът, тогава всеки трябва да си увреди мозъка, за да може целият свят да бъде "специален". Колкото по-глупави, толкова по-добре. Интелигентните, мислещи хора никога не могат да се превърнат в съвършените роби. Глупостта, невежеството и неграмотността играят важна роля в създаването на перфектната робска нагласа и хората, които пропагандират тези лъжи, са наясно с това.

Друга повтаряща се тема в повечето филми, съсредоточени около Сатана, е подсъзнателното послание, че справедливостта е “погрешна”. Не се съпротивлявайте; оставете враговете да правят каквото си искат и т.н. Сатана защитава и олицетворява справедливостта. Без справедливост цивилизацията изпада в хаос, а корупцията се разраства и превзема властта. Тогава се губят всички лични свободи и цели нации се превръщат в робски държави. Целта им, разбира се, е да се позволи на престъпността да излезе от контрол до такава степен, че неподозиращото население да попадне в капан и само да моли за строги закони, при които да бъдат отнети гражданските права и свободи на всички. Невежите с удоволствие се отказват от правата си в замяна на пълно “смазване” на престъпността. Следват масови убийства и всички свободи биват отнети. Сатана подкрепя свободата и справедливостта.

Жалкият списък продължава без край. Основното послание е и винаги е било: "Не се развивайте!".

Чрез увеличаването на собствената ни мощ, ние вече не сме роби на врага. Сатана ненавижда робството, затова те(врагът) правят всичко възможно да държат хората далеч от него.

 

© Copyright 2005, Joy of Satan Ministries;
Library of Congress Number: 12-16457