Значението на Обстановката


През 1534 г. Бенвенуто Челини, италиански ренесансов художник, искал да преживее "магическа операция". Той се среща със сицилиански свещеник, владеещ изкуството на ритуалната магия, заедно с приятеля си Винченцио Ромоли, 12-годишно момче, и с втори магьосник, придружаващ свещеника. Челини искал любовта на една жена. От всички места, които можели да изберат за ритуала, те отишли в Римския Колизеум.

Те очертали триметров кръг и след час и половина се появили няколко духа, които общували с групата. Те предали на Челини, че той ще получи любовта си в рамките на един месец. Тогава, нещо се объркало ужасно. Все повече и повече духовни същества продължавали да се появяват, а след това започнали да стават агресивни. Не след дълго, "духовете станаха твърде много". Дванадесетгодишното момче изкрещяло, "Заплашваха ги милион от най-свирепите хора, които някога бяха виждали". "Четирима гиганти, напълно въоръжени, се опитваха да си пробият път в кръга". Детето извикало, че "Колизеумът гори и пламъците идват към тях".

Групата се скупчила в ужас; магьосникът хвърлил няколко шепи асафетида върху огъня и след известно време, духовете, все още разярени, си тръгнали. Групата останала сгушена до сутринта, като останали само няколко духа "и то на разстояние". При напускането на колизеума, няколко от духовете ги подгонват.

От всички възможни места, избора на Римският Колизей е изключително неподходящ за любовен ритуал. Един човек, умрял по насилствен начин, излъчва отрицателна енергия, но хиляди насилствени смъртни случаи, заедно с всички емоции на смъртта - гладиаторите, лъвовете и другите диви животни, които разкъсват хората на парчета, и интензивното насилие оставят своя отпечатък за векове напред.

Необходима е подходяща среда, изпълнена с енергия, в синхрон с целите на ритуала; нежеланите влияния очевидно могат да се отразят неблагоприятно на ритуала или магическата операция.

Музиката, мислите, както и припомнянето на минали преживявания или фантазии също са важни за създаването на настроение и среда, подкрепящи целите на ритуала.Източник:
Magick: The Power to Change Your World by J. H. Brennan © 1998


ОБРАТНО КЪМ САТАНИНСКО МАГЬОСНИЧЕСТВО