Употребата на Билки и Растения в Магията


ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО БИЛКИТЕ

Тази статия за инсенс изброява билките и управляващите ги планети.

Сами по себе си, билките имат малко магическа сила. Необходимо е да влеете мощ в билките, преди да ги използвате в магически занимания. Този вид магия е за напреднали, тъй като изисква способността да инвокираме/евокираме и насочваме елементите. Всяка билка носи елементални свойства, съответстващи на лечебните ѝ приложения. За повече информация, последвайте линка в началото на статията. За оптимални резултати, трябва да вземете под внимание и планетарните часове.

За всеки един ритуал или магическо занимание, може да се използват различни средства. Например, подходящите свещи служат като сигнален огън за духовете, а правилното използване на различни цветове, образи и билки може да подпомогне ефективността на даденото занимание.

В магията, от край време, се използват билки. Силата на аромата им може се използва за инсенс, парфюми, билкови масла, помазване на тялото и свещи, за сигили и талисмани; пречистващи бани преди ритуал, а в някои случаи, могат да бъдат и консумирани.

Инсенсът, подобно на свещите, осигурява благоприятна среда за проявата на духовете, за въздействие върху психиката и за привличане на съответната планетарна и зодиакална сила. От съществено значение е да се координират тези фактори.

По време на ритуала се използват определени аромати, които въздействат на ума. Тези миризми могат да стимулират всякакви емоции - от гняв и крайна ярост, през сексуална възбуда и похот, до усещания за вътрешен мир, релаксация и спокойствие. Използването на ароматите помага за засилване на емоционалния поток, необходим за придаване на достатъчно сила на заниманието, така че то да се прояви в реалността.

Маслото е предназначено за помазване на тялото и може да се добавя към водата за къпане, преди ритуал. Свещите могат да бъдат помазани, за да се създаде допълнителен аромат, тъй като пламъкът ще го засили. Силни масла могат да се използват за помазване на зоните на чакрите и се използват в мехлеми, които могат да се втриват в тялото, за постигане на определени ефекти.

Балсамите са ароматни капки от определени дървета и растения. Те могат да се направят на мехлеми и да се използват за разтриване на тялото или предмета, за който са предназначени. Целта на натриването с масла, балсами или определени видове смоли е предизвикане подходящо настроение за ритуалната работа.

Например, растенията управлявани от Марс, са огнени, изгарящи и с остри миризми. Когато маслото, балсамът или смолата се нанесат под мишниците или на други чувствителни места по тялото, те ще предизвикат яростта и омразата, необходими при заклинанията за отмъщение и мъчение, тъй като ще подпомогнат силното съсредоточаване върху болката и страданието.

Растенията управлявани от Венера, могат да се използват в любовни заклинания, по същия начин, тъй като те стимулират и успокояват.

Растенията които имат свойства на афродизиаци, предизвикващи силна сексуална възбуда, са добри за работа с магии за подбуждане на похотта в избрания човек. Повишената възбуда се фокусира върху желания човек. При по-силни и/или многобройни оргазми, чиято енергия е правилно насочена към желания човек, заклинанието е много по-силно.

Билките съответстват на зодиакалните знаци, планетите и елементите. Пресните растения съдържат най-много енергия. Ако използвате пресни растения, опитайте се да ги берете, когато планетата от която се управляват, е мощна и с нарастваща сила.

Ето кратък списък с някои билки и различните им приложения:

Акация:
Цветовете могат да се използват за гадаене, любовна магия и транс.

Алое:
Предпазва от злополуки, носи късмет и защита. Използват се соковете и смолата. Влейте бяло-златна енергия, взета от Слънцето и я програмирайте да защитава.

Амбра:
Използва се за занимания, свързани с гняв и отмъщение или за психическа комуникация. Използва се като фиксатор. Използваните части са маслото. За ярост и отмъщение, влейте с огнен елемент, когато Марс е на силна позиция и да нараства.

Ябълка:
Използва се при любовни заклинания. Може да се използват дървесината и семената. За любовни цели, използваните части трябва да бъдат наситени с елемента вода. След това, трябва да се влее оргазмена енергия, енергия от сексуалната и сърдечната чакри и сексуални течности. Планетата Венера трябва да е на силна позиция и да нараства.

Ясен:
От дървото могат да се изработят магически пръчки, за осигуряване на благоденствие или за използване в дела, свързани със смъртта. За смърт, влейте елемента земя, когато Сатурн е на силна позиция и нараства. Заниманието трябва бъде извършено по време на намаляваща Луна.

Бензоин:
Дървесината и балсамите се използват за инсенс, масла и в ароматни торбички. Бензоина е подходящ за използване при сеанси, заклинания и неща, касаещи любов. За психическа работа, влейте в него елементите вода и квинтесенция.

Бреза:
Брезата има миризливо масло, съдържащо метилов салицилат. От дървесината могат да се направят магически пръчки за заклинания, за отмъщение и наказание, но те винаги трябва да бъдат наситени с подходящата елементална енергия. Обикновено, за магически пръчки се използва елемента огън. Ароматът също може да се използва при такъв тип занимания.

Пореч:
Пореч може да се използва за привличане на пари и успех в бизнеса. Използваните части са листата, цветята и стъблата. Трябва да се насити с елемента земя.

Репей:
Коренът се използва в заклинания за защита. Може да се изгори. Влейте бяло-златна енергия, взета от Слънцето и я програмирайте за защита.

Лайка:
Лайката може да се употребява като чай, за да действа релаксиращо при психична работа. Тя може да се използва и в торбички с ароматни билки и възглавници за психични сънища и предотвратяване на кошмари. Подходяща е и за къпане. За психична работа, влейте елементите вода и квинтесенция, когато Луната е пълна.

Котешка мента:
Котешката мента може да се използва като релаксант за психична работа. Можете да си направите чай от нея и да изпиете една чаша.

Кедър:
Маслото се използва при заклинания за отмъщение. Дървената основа може да се изгори по време на заклинания за пари, късмет в любовта и бизнеса; също и за психическа работа.

Цивет:
Циветът произвежда добър инсенс за ясновидство.

Карамфил:
Маслото се използва за общуване с духове, както и за привличане на богатство. Наситете с елемента Земя, когато Венера е на силна позиция и нараства.

Кориандър:
Изгарянето на кориандър, под формата на инсенс, ще вбеси ума и помага в заклинания за черна магия и други разрушителни действия.

Кипарис:
Маслото и инсенса могат да се използват за заклинания за отмъщение и за психическа работа.

Копър:
Употребата на копър провокира примирение у другите. Листата могат да се изгорят или маслото да се използва в свещи за помазване, за ритуали срещу подмолни или негативни хора.

Драконовска билка/Голям Змиярник:
Дракункулусът е свързан с фиксираната звезда Сириус. От коренищата може да се направи чай, предизвикващ състояния на транс. Добър е за психическа работа и гадаене. Влейте квинтесенция, когато Луната е пълна.

Лъжлив Седум:
Лъжливият Седум е парфюмът на агресията и е отличен за работа с черна магия. Използвайте балсама в заклинания, за да причините мъчение на врага. Влейте огънения елемент, когато планетата Марс е на силна позиция и нараства. Прахообразната смола е добра в делата, свързани с гнева и в заклинанията, за подбуждане на похот. За заклинания на похотта, влейте оргазмена енергия.

Резене:
Инсенс от Резене ще вбеси ума за дела на разрушението.

Моминска Вратига:
Моминската Вратига предпазва от болести, инциденти и истерия. Влейте в нея бяло-златна енергия, взета от Слънцето и я програмирайте да защитава.

Тамян:
Използвайте тамяна за подбуждане на интензивност и за постигане на справедливост (отмъщение). Тамянът е много съвместим с елемента огън, както и всички подправки.

Женшен (Panax)
Балсамът и маслата могат да се използват като разтривка за духовна комуникация, визуализация, гадаене, транс и творческа работа. Влейте вода и квинтесенция.

Kукуряк:
Черен: Черният кукуряк е отрова и билка на мъчението. Ароматът му подбужда агресия и гняв, за занимания, свързани с гнева. Черният кукуряк може да се използва като смес в торбички с ароматни билки. Черният кукуряк трябва да бъде наситен с елемента земя, когато планетата Сатурн е на силна позиция и нараства.
Бял: Изброеното по-горе важи и тук; може и да се изгори, като инсенс.
Белият кукуряк е по-силен от черния.
Зелен: Зеленият кукуряк е най-мощният от трите.

Бучиниш:
Маслото е подходящо за помазване на талисмани за разрушителни занимания. Талисманите винаги трябва да бъдат наситени със сила. Освен това, винаги трябва да знаете какво означават символите, върху всеки талисман, преди да го използвате. Бучинишът работи добре със земни Сатурнови енергии и трябва да се използва само със съвместими талисмани. Инсенсът може да разяри ума за работа с черна магия. Маслинови листа могат да се добавят към бучиниша, за по-мирни средства за унищожаване на врагове и омразни хора.

Хмел:
Добре е да се пие като чай за релаксацията, необходима при психическа работа или за помощ при предизвикване на трансово състояние. Хмелът не може да се съхранява дълго време.

Жасмин:
Маслото от жасмин, парфюмът и инсенсът са подходящи за използване при заклинания за любов и похот. За любовни заклинания, използваните части трябва да бъдат наситени с елемента вода. След това, трябва да се влее оргазмена енергия, енергия от сексуалната (похот) и сърдечната (любов) чакра, както и сексуални течности. Планетата Венера трябва да е на силна позиция и да нараства. Само за похот, Марс трябва да е на силна позиция и да нараства. За любов и похот, Венера трябва да е в съединение или тригон с Марс.

Мандрагора:
Този корен е един от най-мощните за използване във всички видове магии. Той съответства на фиксираните звезди Денеб Алгеди и Спика. Добавя мощ към всяко заклинание. Може да се използва в смес, в торбички с ароматни билки, като талисман, като инсенс, като кукла, за психическа работа или за защита. Отровната мандрагора е най-мощният корен в любовната магия и се смята за най-опасен за магьосника. Мандрагората трябва да се измие с вино и да се увие в червена или бяла кърпа, която да бъде сменяна при всяко новолуние. Мандрагора може да се използва и за гадаене.

Тагетис:
Използвайте в торбички с ароматни билки с лаврово листо и спете върху него. Ако нещо ви е било откраднато, ще сънувате крадеца. Същото се отнася и за определяне на това дали партньорът ви е бил верен. Влейте елемента вода и квинтесенция, по време на пълнолуние.

Мускус:
Мускусът е мощен афродизиак. Маслото може да се използва за помазване на половите органи, при магически занимания за похот. Само се уверете, че не сте алергични! За любовни магии, използваните части трябва да бъдат наситени с елемента вода. След това, трябва да се влее оргазмена енергия, енергия от сексуалната (похот) и сърдечната (любов) чакри, както и сексуални течности. Планетата Венера трябва да е на силна позиция и да нараства. Само за похот, Марс трябва да е на силна позиция и да нараства. За любов и похот, Венера трябва да е в съединение или тригон с Марс.

Индийско орехче:
Маслото може да се втрива в слепоочията за психическа работа, концентрация и памет. В големи количества, индийското орехче е силен халюциноген и е съвместимо с елемента огън.

Бор:
Борът е подходящ за призоваване на духове и елементали от горите. Смолата може да се използва при работа, свързана с похот или отмъщение. Наситете с елемента земя.

Роза:
Използва се при любовни заклинания, а цветовете могат да се натъпчат в кукла. Червените рози могат да разпалят страстта, в любовните заклинания. Розовото масло и/или цветята могат да се използват в предритуални бани. Влейте енергията на оргазма, когато Венера е на силна позиция и нараства. За любов и похот, Венера трябва да е в съединение или тригон с Марс.

Седефче:
Тази билка може да се използва като пълнеж за кукла, тъй като ще причини на мразения човек мъчение, при работа с черна магия. Планетата Сатурн трябва да е на силна позиция и да нараства. Седефчето трябва да бъде наситено с земния елемент. В идеалния случай, за заклинания за унищожение, Луната трябва да е намаляваща.

Градински чай:
Изпит като чай, той е релаксиращо средство за психична работа и същевременно изостря сетивата и концентрацията. Може да се пали и като инсенс, а маслото може да се използва като разтривка, за същите цели. Влейте квинтесенция и вода.

Стиракс:
Изгаря се като инсенс и се използва при заклинания за отмъщение, вражда, зложелателство и раздяла. Стираксът трябва да се насити с елемента земя, когато Сатурн е на силна позиция и нараства. В идеалния случай, за заклинания за унищожение, Луната трябва да е намаляваща.

Ягода:
Ягодата е подходяща за заклинания за любов и похот. Могат да се използват както листата, така и плодовете. Използват се също така маслото и парфюмът. За любовни заклинания, използваните части трябва да са наситени с елемента вода. След това, трябва да се влее оргазмена енергия, енергия от сексуалната (похот) и сърдечната (любов) чакри, както и сексуални течности. Планетата Венера трябва да е на силна позиция и да нараства. Само за похот, Марс трябва да е на силна позиция и да нараства. За любов и похот, Венера трябва да е в съединение или тригон с Марс.

Върбинка:
Ароматът увеличава сексуалната възбуда. Маслото се използва в любовни талисмани и магии. За любовни заклинания, използваните части трябва да бъдат наситени с елемента вода. След това, трябва да се влее оргазмена енергия, енергия от сексуалната (похот) и сърдечната (любов) чакри, както и сексуални течности. Планетата Венера трябва да е на силна позиция и да нараства. Само за похот, Марс трябва да е на силна позиция и да нараства. За любов и похот, Венера трябва да е в съединение или тригон с Марс.

Пелин:
Пелинът може да се изгори, за призоваване на духовете на мъртвите. Балсамът се използва в черната магия, при заклинания за гняв и отмъщение. Пелинът предизвиква и силни сънища. Той е отровен и трябва да се употребява само в много малки количества. Поставянето на пелин на пътя на омразен човек ще му донесе лош късмет. Пелинът трябва да се насити със земния елемент, когато Сатурн е на силна позиция и нараства. Луната трябва да е намаляваща.


ОБРАТНО КЪМ САТАНИНСКО МАГЬОСНИЧЕСТВО

 

© Copyright 2005, Joy of Satan Ministries;
Library of Congress Number: 12-16457