Социална Етика


Духовният Сатанизъм е религия за насърчаване, уважаване и изграждане на цивилизацията.

За да могат човешките същества да постигнат тези цели, човек трябва да се отнася към обществото по справедлив и разумен начин, в съответствие с това, което прави и в какво може да се превърне.

Социално, Духовните Сатанисти трябва да участват в обществото, за да му се наслаждават, да го развиват и да подобряват себе си.

Действия срещу обществото трябва да се случват само в изключително редките случаи, когато обществото е непоправимо или се е превърнало в чисто зло; дори и тогава начинът на действие трябва да бъде за неговото възстановяване и хармонизиране, а не за "унищожаване".

Общественото унищожение не е добре дошло в Духовния Сатанизъм, тъй като представлява унищожаването на живия организъм, който човешките същества са изградили, за да растат и поддържат живота си чрез него.

Ако обществото пропадне, същото ще стане и с индивидуалния човек, без значение кой е той.

Общественото творчество и напредък е основна цел на Духовния Сатанизъм. Връзките, съюзите и правилното поведение в обществените дела са силно облагодетелствани и насърчавани в Духовния Сатанизъм.

Ако обществото се издигне, същото ще стане и с индивидуалния човек, без значение кой е той.
Обратно към Сатанинска Етика


© 2002-2024 Радостта на Сатана. Всички права запазени.
Номер на Библиотеката на Конгреса: 12-16457, Номер на Авторското Право на ЕС: CI-476909645.

*Забележка: Всички текстове на този уебсайт са защитени с авторски права. Авторът дава разрешение за отпечатването им за лично проучване, стига да не бъдат променени.