Андрапода

Думата Андрапода е термин, използван от Древногръцките философи, за да опишат хората с ниво на съзнание и поведение, равно или по-нисшо от животно.

Андраподите могат да варират от не-духовно осъзнати хора, до чудовища в човешка форма.

Докато животните се управляват от инстинкти и следователно са напълно оправдани за поведението си, Андраподът е човешко същество, което е изоставило своята по-висша идентичност и в резултат на това може да се превърне в поддръжник на невежеството, злото и упадъка.

При най-ниските нива на Андрапода, хората са брутални, ирационални, противни, опасни и изпълнени с много качества, които по никакъв начин не представляват етика.

Те ще бъдат социално разрушителни, антисоциални и могат да представляват олицетворено унищожение.

При окончателено състояние на упадък, Андраподът е по-лош от всеки човек или животно, опасен за себе си и за обществото като цяло. Те представляват най-ниските нива на доброжелателство, добрина и те могат да бъдат престъпни или зли, или изобщо никакви.

Андраподът, за разлика от обикновено недуховно осъзнатото човешко същество, се описва с интензивно отричане да се образова, да напредва или да се наема с каквато и да е форма на действие от добра воля, особено към други хора.

Крайното ниво на Андрапод означава, че човек живее само за да унищожава и се занимава със дейности за самообслужване, които само унищожават както самия Андрапод, така и другите човешки същества около него.

Всички човешки същества започват от ниво, където все още не са напълно хора. Те трябва да направят избор дали ще преминат към това да станат напълно хора, или да се превърнат в Андрапод.

Образованието, физическото и умственото обучение, етичното усъвършенстване и овластяването на човешкия Дух са всички необходими елементи, за да може човек да се отърве от Андраподната идентичност.

Духовните Сатанисти никога не са Андрапода, тъй като те са направили промяна в своята идентичност чрез Духовния Сатанизъм. Ако Духовният Сатанист се държи по този начин, той трябва или да се опомни, или да бъде отлъчен от Духовния Сатанизъм.
Обратно към Сатанинска Етика


© 2002-2024 Радостта на Сатана. Всички права запазени.
Номер на Библиотеката на Конгреса: 12-16457, Номер на Авторското Право на ЕС: CI-476909645.

*Забележка: Всички текстове на този уебсайт са защитени с авторски права. Авторът дава разрешение за отпечатването им за лично проучване, стига да не бъдат променени.