Сатанински Конус на Мощта
Сатанински Конус на Мощта


От древни времена, конусите и пирамидите се свързват с магическа сила, тъй като това е формата на чакрите на човешката душа. Магьосниците и вещиците почти винаги са изобразявани със заострени шапки. [За повече информация относно произхода на конусовидните шапки вижте връзката в края на страницата]. В контекста на ковена, "Конусът на мощта" представлява формата на събраната, повишена и насочена психична енергия когато членовете се съберат в кръг, за да правят магии.

Всички членове на ковена се фокусират интензивно върху желана цел, която се визуализира в символ или образ, за който всички са се разбрали предварително. Силата се повишава чрез танци, биене на барабани, чантване [вибриране на думи на мощта в унисон], пляскане с ръце и музика. Докато членовете танцуват в кръг, темпото се увеличава и конусът на мощта започва да се издига над кръга, който образува основата на конуса. Тези, които имат отворено и напълно активирано трето око, ще могат да видят енергията, която обикновено е блестяща сребриста или синя светлина. Когато Висшият Жрец/Жрица усети, че енергията е достигнала своя връх, той/тя дава указания на членовете да я отприщят към целта. Тук определянето на точния момент е от решаващо значение.

Танците могат да се изпълняват и около огън на открито. Това е било обичайно по време на ежегодните празненства на 30 Април, Навечерието на Белтейн. В древни времена групата танцувала до изтощение, дрържейки се за ръце, тичайки към огъня и обратно, до припадък, което показвало, че енергията е изпратена успешно. Конусът на мощта е древна и универсална практика.

В части от древна Сирия конусът е символ на Астарта, финикийската Богиня на майчинството, плодородието и войната, известна също като Астарот.

Езическият/Сатанинският Произход на Kонусовидните Шапки

ОБРАТНО КЪМ САТАНИНСКИ КОВЕН

© Copyright 2005, Joy of Satan Ministries;
Library of Congress Number: 001-216-457