Справяне с Нежелани Същности


Когато отворим съзнанието си към астрала, може да има моменти, в които да се сблъскаме с нежелани натрапници. При по-възприемчивите, емоционалните и прекалено чувствителните, това се случва по-често.

Важно е да имате силен ум и да можете да прогонвате нежеланите мисли. Всеки един от нас трябва да може да се защитава психически, при необходимост. Понякога силните нежелани срещи и влияния могат да дойдат от други човешки същества. Християнските молитви и мисловни форми, насочени към нас, могат да ни накарат да се почувстваме зле, да предизвикат объркване (особено у начинаещите) и да ни извадят от равновесие. Намирането на източника на нежеланите влияния е важна част от защитата. Искам да добавя и нещо по отношение на реликвите. В много популярни холивудски филми са представени Сатанисти и други, които изпитват силно отвращение към християнските изображения и реликви. Това е просто поредната юдео-християнска тактика. Мога да ви уверя, че християните изпитват също толкова силно отвращение към Сатанинските реликви. Това се дължи на факта, че енергиите от двете страни са крайно противоположни.

Духовете също могат да бъдат нежелани натрапници. В контраст с другите религии, Сатанизмът ни предоставя множество разнообразни преживявания, които имат за цел да ни направят по-силни, осведомени, независими и уверени в способностите си. Поради липсата на знания, подготовка и опит, външните хора, са оставени изцяло на милостта на всички същности, с които могат да се сблъскат в астрала.

Силният ум е от изключителна важност при *всички* отношения с духовния свят - способността да прогонвате нежеланите мисли по желание и да контролирате емоциите си. Тези, които разполагат с повече мощ, могат да експлоатират всяка една слабост. Първата стъпка в психическата самозащита е способността да пречистите напълно ума си от някого и влиянието му върху вас. Нежеланите същности се хранят със страх и с вниманието, което им се отдава. Важно е да съсредоточим съзнанието си върху нещо друго и да игнорираме напълно нежеланите или досадни същности. При липсата на стабилен приток на психична енергия, натрапниците обикновено ще ви оставят намира.

Медитацията за празнота трябва да се практикува всекидневно. Това може да се прави навсякъде и по всяко време. Просто се освободете от всички мисли и се концентрирайте върху настоящия момент. Най-застрашени от психична интрузия са хората, които лесно се впечатляват и мечтателите, особено когато не са развили способността си за самозащита. Това включва и хората, които злоупотребяват с наркотични вещества.

Когато се установи връзка, тя предоставя психична “линия” за захранване на натрапника. При нежеланите същности връзката се формира там, където човек е най-слаб. Това може да бъде страх, самота, липса на знание или всяка друга област, в която човек изпитва несигурност. Тук говоря за *нежелани* натрапници, *не* за Демони или същества, с които имаме положителни духовни контакти. Тъй като всички духовни взаимоотношения процъфтяват благодарение на взаимодействието и емоциите, начинът да се справим с нежеланата същност е да я отхвърлим напълно, лишавайки я от всякаква психическа енергия.
Ако си представите, че духът не съществува и го игнорирате напълно, с времето той ще си отиде. Това може да отнеме дни или седмици, но безразличието е най-ефективното оръжие срещу духовни натрапници; в даден момент всички си тръгват.

Заземяването представлява друг много ефективен метод за психическа самозащита. Занимавайте се с физическа дейност, отдайте се на физически развлечения, гледайте нещо смешно и лекомислено по телевизията и просто не мислете за магията и окултизма за известно време. Добре е, също така да се срещнете с приятели - каквото се сетите, стига да ви помага да се съсредоточите върху физическия свят и да забравите за астрала. Когато умът ни е зает и съсредоточен върху нещо интересно, дори и най-упоритият дух трудно ще успее да ви достигне. Избягвайте дейности, свързани с дясната страна на мозъка, като да се занимавате с изкуство, видеоигри, слушане на музика и витаене в облаците.

Умението да контролирате мислите, емоциите и съзнанието си е много важно, ако някога искате да инвокирате духове като медиум и да им позволите да говорят чрез вас. Вие контролирате духа; контролът е във вашите ръце, а не в тези на духа. След като съм позволила на дух да говори през мен, го изключвам напълно.

През последните няколко години често съм нападана от ангели, тъй като съм пряко замесена в духовната война. Преживях доста тежки моменти при освобождаването на Демоните, тъй като това отне няколко месеца, през които ангелите ме тормозеха безспирно. Нападаха ме дори физически, като ме удряха по краката посред нощ. Когато нещата наистина се влошиха, призовах моя вече освободен Демон-Пазител, който ги прогони. Никога не им отговарях, въпреки заплахите, които ми отправяха и опитите им да ме подкупят. Единственото, което им казвах беше просто "Губите си времето" и нищо повече.

Когато започнахме да освобождаваме Демоните, някои от тях бяха много нетърпеливи и се опитаха да се “прередят”, за да бъдат освободени незабавно. Бях подложена на тежко енергийно претоварване, докато свързвахме душите си с техните и прехвърляхме жизнена сила в чакрите им. Казах им, че приемам заповеди само от Сатана и те ще трябва да се разберат с него за реда, в който да бъдат освободени. Просто направих всичко възможно да запазя концентрация. Останалите, с който работех по този проект имаха сходни преживявания.

В заключение, един от нашите Висши Жреци имаше срещи със Сивите. Той сподели, че енергията и силата на ума им е чудовищна и че те са готови за война. Благодарение на опита си, той успя да им се изплъзне. Помнете, че ако някога нещо се окаже извън контрола ви, винаги можете да се обърнете за помощ към Сатана или вашия Демон-Пазител. Това се случва рядко. Тези от нас, които представляват най-голяма заплаха за врага, подлежат на най-много атаки.

Обратно към Важна Информация Относно Медитациите за Мощ© 2002-2024 Радостта на Сатана. Всички права запазени.
Номер на Библиотеката на Конгреса: 12-16457, Номер на Авторското Право на ЕС: CI-476909645.

*Забележка: Всички текстове на този уебсайт са защитени с авторски права. Авторът дава разрешение за отпечатването им за лично проучване, стига да не бъдат променени.