Самхайн


Тези от нас, които са много близки с нашия Баща Сатана, знаят, че на него му е писнало от всички юдейски/християнски твърдения и изявления относно това какво представлява Сатанизмът, как празнуваме и най-лошото - ТВЪРДЕНИЯТА ПО НЕГОВ АДРЕС.

ТЕЗИ ГЛУПОСТИ ИДВАТ ОТ ХРИСТИЯНИТЕ. ИЗПОЛЗВАТ ГИ ЗА ДА ГО ХУЛЯТ, ПРИНИЗЯВАТ И ОСМИВАТ. СЪЩОТО СЕ ОТНАСЯ И ЗА НЕГОВИТЕ ДЕМОНИ.

За много от нас Хелоуин е любим празник. Аз самата, например, много обичам филмите на ужасите. Тук става дума за това как те са били изопачени, за да представят фалшив и обиден образ на Сатана и Оригиналните Богове (сега наричани "Демони").

Запитайте се как бихте се почувствали, ако хората си сложат противни маски и излязат "облечени" като вас, член на семейството ви или ваш близък.

Вместо да бъде осмиван от глупаците, които вярват на Християнските измислици, на тази дата Сатана трябва бъде почитан. Колко дълго мислите, че ще изкара някой, който излезе навън, облечен като Назарянина (бел. пр. – става дума за религиозните части на Америка)? Вероятно ще бъде нападнат от някой християнски фундаменталист.
Или пък, представете си ако Холивуд създаде филм, изобразяващ Назарянина и евреите му като отвратителни чудовища.

Хелоуин е чудесно време за костюми, чудовища и призраци, образи на смъртта и т.н.. Време за творчество и забавление. Това е един от основните ни празници, но негативните образи, очернящи нашия Баща Сатана, трябва да изчезнат.
Той се е нагледал на такива прояви и ни уведоми, че не ги одобрява. Твърде дълго време твърде много Сатанисти са се придържали към ХРИСТИЯНСКАТА представа за Сатана и неговите Демони; вместо да осъзнаят реалността за Сатана и неговите учения, тези "Сатанисти" се придържат към фалшивите ХРИСТИЯНСКИ твърдения и изкривени подтекстове.

ОТНОСНО САМХАЙН:
Празникът, известен като "Хелоуин", първоначално бива наричан "Самхайн" - келтска дума, значеща "край на лятото". В древни времена религиите са се основавали на природата, където човечеството е живяло в хармония със земята, смяната на сезоните и пътя на звездите в небесата. Това е същността на Сатанизма; природните закони.

За предците ни, кръговрата на живота, жътвата, сеитбата и т.н. са представлявали важни моменти за празненства, обреди и веселие. Самхайн съвпада с момента на жътвата и края на годината, време на подготовка; прибирането на реколтата и подготовката за посрещането на зимния мраз. В навечерието на 1 ноември настъпвала Келтската Нова Година. Този празник е обозначавал времето на жътвата, краищата и смъртта, тъй като растенията умират с настъпването на студа. Самхайн е бил и време за почитане на мъртвите. В чест на Келтската Нова Година друидите палели огромни огньове, които смятали за свещени.

Преобладавало е и вярването в съществуването на келтски Бог на мъртвите, известен като "Самхайн". След дългогодишни проучвания, учените стигат до консенсуса, че такъв Бог не е съществувал.
Почти всички източници, в които се споменава божество на смъртта, известно като "Самхайн", са ХРИСТИЯНСКИ и те (както обикновено) НЯМАТ легитимни източници в подкрепа на твърденията си.

Самхайн се е празнувал векове преди християнската църква да превземе Езическите празници. За нахлуващата християнска религия всички Богове от старата вяра са били "зли" и следователно особено нежелани в момент на "опасност" за "душата на всеки добър енориаш". Ето защо християните потискат "смъртоносния" обред и го заместват със "Вси Светии" и "Задушница".

"Пакост или лакомство" възниква в Ирландия, където на 31 Октомври просяци обикаляли от врата на врата и искали подаяния. Подаръците били за "Мук Ола" - Бог, за който се смятало, че разрушава дома на всеки, който не е щедър. Тиквените фенери също идват от там и носят името на "Джак" (Jack-o-Lantern). Според историята, Джак бил скъперник и когато умрял, не го пуснали в рая, а освен това си правел шеги с Дявола, така че не го пуснали и в Ада, а бил обречен да ходи по земята завинаги. Той имал само един малък фенер, който да осветява пътя му, и затова е станал известен като "Джак фенера". Разбира се, с този празник били свързани страшилищата, вампирите и призраците, поради естественият човешки страх от смъртта (а Самхайн бил празник на смъртта).

ОБРАТНО КЪМ САТАНИНСКИ ОБРЕДИ И ПРАЗНИЦИ© 2002-2024 Радостта на Сатана. Всички права запазени.
Номер на Библиотеката на Конгреса: 12-16457, Номер на Авторското Право на ЕС: CI-476909645.

*Забележка: Всички текстове на този уебсайт са защитени с авторски права. Авторът дава разрешение за отпечатването им за лично проучване, стига да не бъдат променени.