Ритуални Инструменти


Ритуалните инструменти не са необходими за успеха в магическите занимания и се използват основно като церемониален елемент. Сами по себе си, те не разполагат с магическа мощ, освен ако предварително не сме им влели сила. Ритуалните инструменти се използват когато искаме да създадем атмосфера и са подходящи за по-формални и официални ритуали. Ритуалните инструменти често се използват при работа в група, тъй като ковените често провеждат официални церемонии.

Силите на ума и душата са единствените съществени фактори за успешното извършване на дадено занимание. Ако сте нови в окултните занимания, имайте предвид, че дадената по-долу информация е стандартна за магьосничеството. За повече информация и истинското значение на изброените тук инструменти, моля последвайте линка в края на страницата.

Атаме или "ритуален кинжал" / "ритуален нож с черна дръжка" се използва за посочване в четирите посоки и инвокиране на Четирите Короновани Принца на Ада. Това помага за насочване на енергията и волята и се асоциира с въздушния елемент. Формата му наподобява фалус и символизира мъжките енергии на ритуала.

Бафомет. Всеки трябва да има Бафомет някъде на олтара си, тъй като той олицетворява знанието и мъдростта и е древен Сатанински символ.

Камбанката се използва за сигнализиране началото и края на ритуала. Звъненето на камбанката прочиства въздуха в подготовка за ритуала. В началото на ритуала, звъните с камбанката, въртейки се обратно на часовниковата стрелка, а в края на ритуала – по посока на часовниковата стрелка.

Книгата на Сенките е известна и като Книга на Заклинанията или Черна Книга. Тя е вашият личен дневник за ритуали и магии, за резултатите от тях, за това какво, кога и как сте направили, за духовните комуникации, проявленията и планетите; за всичко, свързано с духовните ви занимания. Това са вашите лични записки, които можете да съхранявате и към които можете да се обръщате; да записвате подробно всичките си ритуални преживявания и магически резултати. Не бъркайте Книгата на Сенките/Черната Книга/Книгата на Заклинанията с Гримоар. Гримоар представлява книга, която вече съдържа заклинания и други подобни. Гримоарът не е личен дневник и може да бъде използван от всеки. Има много налични гримоари, които са не само много опасни, но и обидни за Сатана и нашите Демони и трябва да се избягват, тъй като са написани от врага.

Церемониалната купа трябва да бъде направена от неръждаема стомана или сребро. Тя се асоциира с огнения елемент и се използва за изгаряне на хартията, съдържаща молитвите/молбите по време на ритуал. Отделна купа не е необходима и може да се използва за изгаряне на кукли, лични вещи или образи на омразен човек при разрушителни [черни] магии.
Винаги използвайте отделни ритуални инструменти за работа с черна магия. Причината за това е, че когато практикуваме черна магия, ние използваме много негативна и разрушителна енергия. Тази енергия може да замърси ежедневните ви ритуални предмети. Най-добре е инструментите за черна магия да се съхраняват отделно. С времето, те ще развият своя собствена мощна енергия.

Свещите представляват огнения елемент. Свещите за Стандартен Сатанински Ритуал трябва да бъдат черни, но ако не разполагате с черни, можете да използвате сини, червени или всякакви други цветове, включително бяло [за бяла магия]. При призоваване на Демони е важно да се използва цветът, свързан с Демона.
*Поради Християнския контрол, свещи в черно и подобни цветове, използвани в Сатанинските ритуали, са трудни за намиране. Направете каквото можете и винаги помнете, че това, което е в сърцето и ума ви, в комбинация с желанието ви, е по-важно от цвета на свещта.

Ритуалната чаша (бокал) представлява водния елемент. Използва се за пиене на вино или други напитки по време на официален ритуал. Тя трябва да е направена от сребро или неръждаема стомана. Тя символизира женските енергии на ритуала.

Кристалите не са задължителни, но могат да се използват за засилване на ритуалните и магическите занимания, както и за съхраняване на енергия.

Кадилото се използва за парфюмиране на въздуха и за създаване на благоприятна атмосфера за ритуални и магически занимания. Инсенсът е приятен и за Демоните. Винаги пробвайте новите инсенси, преди да ги използвате в ритуал, тъй като, започнете ли веднъж ритуала, вече е твърде късно. Евтиният или неприятно миришещ инсенс може да бъде унизителен, а също и обиден за духовете, които се опитваме да призовем. Кадилницата е едновременно от елементите огън и въздух.

Пентаграмите не са необходими, но могат да се използват за да представят земния елемент. Те трябва да са направени от сребро или неръждаема стомана.

Ритуалните шнурове не са необходими, но могат да се използват при заклинания за оковаване или при заклинания, които изискват магия с възли.

Магическата пръчка е стандартен ритуален инструмент, използван от вражеските магове и магьосници. Категорично съм против използването ѝ. В продължение на векове, тя бива използвана за малтретиране и експлоатиране на Демоните в името на вражеския "Бог" и ангелите. Употребата на такъв вид инструмент е неразумна, ако човек иска да установи отношения с Демоните, тъй като магическите пръчки са много обидни за тях. Магическите пръчки представляват елемента на огъня.

Напреднал Сатанински Ритуал [Какво всъщност символизират ритуалните инструменти]

Сатанински Символи

ОБРАТНО КЪМ СТРАНИЦАТА ЗА НОВИ ХОРА


© Copyright 2003, 2015, Joy of Satan Ministries;
Library of Congress Number: 12-16457