Мартин Лутер - християнският разум?


Мартин Лутер, бащата на Християнския Протестантизъм, много добре е знаел и сам е признавал многократно, че единственият Християнин е този, който няма абсолютно никакъв разум в главата си, и че разумът и логиката са врагове на "вярата". Това е доказателство, че християнството е сериозно психическо заболяване.

Лутер пише:

"Разумът е най-големият враг на вярата; той никога не идва на помощ на духовните неща, а - най-често - се бори срещу божественото Слово, отнасяйки се с презрение към всичко, което произлиза от Бога."

"Разумът трябва да бъде заблуден, заслепен и унищожен. Вярата трябва да потъпче всякакъв разум, чувство и разбиране и всичко, което вижда, трябва да бъде изхвърлено от полезрението и... да не познава нищо друго освен Божието слово."

"Сред всички опасности на земята няма по-опасно нещо от богато надарения и ловък разум..."

"Разумът трябва да бъде унищожен у всички Християни."

"Който иска да бъде Християнин, трябва да извади очите на своя Разум."

"Разумът е най-голямата блудница на Дявола; по природа и начин на съществуване тя е отровна блудница; тя е проститутка, назначена от Дявола блудница; блудница, изядена от краста и проказа, която трябва да бъде стъпкана и унищожена, тя и нейната мъдрост... Хвърляйте тор в лицето ѝ, за да я направите грозна. Тя е и трябва да бъде удавена в кръщението... Тя би заслужила, нещастницата, да бъде изгонена на най-мръсното място в къщата, в килерите".

"Всички писания на нашата Християнска вяра, които Бог ни е открил в Своето Слово, са напълно невъзможни, абсурдни и лъжливи пред очите на разума."


Така че вече знаем, че логиката и разумът са на страната на Сатана.


Римляни 12:2 И недейте се съобразява с тоя век ( Или: свят ), но преобразявайте се чрез обновяване на ума си, ...

"Ой вей гой, трансформирай (промени) логическия си ум и ни вярвай независимо от всичко!"


------------------------------------------------------------------

"Само вяра" - опасна поквара на умовете на езичниците

Мартин Лутер е допринесъл за едно от най-големите самодоволства по отношение на християнството. Той вярваше, че "само чрез вяра" човек ще бъде спасен от Исус, независимо от "греховете" си, независимо от това какво е правил в миналото.

Тази нагласа е характерна за много християни днес и насърчава мързела и самодоволството, като внушава имунитет срещу наказание, отговорността и възмездието за вредите, които човек причинява на себе си и на другите.

Тази доктрина има за цел да допринесе още повече за деградацията и атрофията на душата на езичниците. Виждали сме няколко нови Духовни Сатанисти, които все още бяха измъчвани от програмирането, като основно вярваха, че ритуалът за посвещаване автоматично ги отличава от НПЦ-тата и ги прави "елитни".

Истината е, че това е нещо, върху което трябва да се работи и което изисква постоянна отговорност и усилия - повечето от нас имат да извървят дълъг път. Човек трябва да влага енергия, за да напредва, да медитира и да се бори за Сатана и Боговете. Това също идва с времето и опита.

- Serbon


Източници:

Martin Luther, Table Talk

Martin Luther, Werke, VIII

https://www.goodreads.com

https://www.azquotes.com

Marty, Martin. Martin Luther. Viking Penguin, 2004, p. 6.


ОБРАТНО КЪМ ИЗОБЛИЧАВАНЕ НА ХРИСТИЯНСТВОТО© 2002-2024 Радостта на Сатана. Всички права запазени.
Номер на Библиотеката на Конгреса: 12-16457, Номер на Авторското Право на ЕС: CI-476909645.

*Забележка: Всички текстове на този уебсайт са защитени с авторски права. Авторът дава разрешение за отпечатването им за лично проучване, стига да не бъдат променени.