Духове


Духовете са души, които не са продължили напред и остават в капан в астрала. В разрез с глупостите, проповядвани от юдейският мистицизъм, повечето духове НЕ са просто "празни обвивки". Повечето духове имат емоции, личността им е непроменена и разполагат със съзнание. Душата е като водата - приема формата/образа на тялото, в което е живяла. Духовете могат да се окажат в капан по редица причини. Повечето от тях, които не са в покой, имат сериозни проблеми, които искат да разрешат преди да напуснат. Хората, които медитират и имат силни души, се открояват като фар в астрала. Спомням си, как преди години гледах на една приятелка на сина ми и съпруга ѝ в оживен ресторант през деня. Тя също има психически способности. Дома им се обитаваше от дух, който се беше сприятелил със сина ѝ [който по това време беше само на 5 години]. Този дух я последвал и в новата ѝ къща, след семейството се преместило.

Изведнъж, точно по средата на разказа си за него, тя каза: "Той е тук". Разбира се, той се насочи директно към мен, влезе и започна да говори чрез мен. Той умрял от алкохолизъм в началото на 50-те години на миналия век в първата къща, в която живеели; бил много самотен и се сприятелил със сина ѝ, който можел да го вижда и да комуникира с него ясно. Той много се притеснявал, че може да го отхвърлят и увери всички [чрез мен], че никога няма да нарани никого. Видях стаята и леглото, в които е починал. След приключването на сеанса, тя ми каза, че в дома ѝ са идвали и други медиуми, които са ѝ казали същото, което и аз.

Духовете се делят на степени - духове от първа степен и духове от втора степен. Духовете от първа степен са като този, за който споменах по-горе. Те могат да бъдат усетени от обикновени хора, които имат малко по-отворена душа, както и от децата, които са достатъчно отворени за да ги видят и усетят. Тези духове нямат голяма сила и често са духовни жертви. Те имат различни причини, които им пречат да продължат напред. Това може да включва: духове на убити хора, особено в случаите, когато убиецът не е заловен и/или тялото не е намерено, както и наличието на други необичайни или особени обстоятелства около смъртта им. Душата не е в покой. Често тялото не е намерено или не е погребано там, където душата желае. Смъртта може да е настъпила и случайно. Възможно е човекът да е изчезнал и да се опитва да съобщи на семейството си, че е мъртъв.

Има и такива, които дори не знаят, че са мъртви. Синът ми се беше сприятелил с двама братя. Това е много тъжна история. По-малкият брат [в края на тийнейджърските си години] е бил дребен на ръст. Приятелката му се събудила на сутринта след тежко парти и го намерила скован, студен и мъртъв - от алкохолно отравяне. На следващия ден се свързах с него, като той, дори не осъзнавайки, че е мъртъв, се чудеше защо комуникирам с него.

Понякога, духът се опитва да съобщи нещо, което смята за важно, преди да продължи напред. Това може да се случи в рамките на една седмица след смъртта. След няколко дни те преминават отвъд. Преди много години, чичо ми [който имаше слаба душа] се опита да общува с мен и майка ми. Това ме изплаши до известна степен, тъй като по това време бях атеист и не исках да се занимавам с такива неща, понеже дори не вярвах в душата и други подобни; когато майка ми каза, че също го е почувствала, но го е отхвърлила, си дадох сметка, че преживяването е било истинско. Той се свърза с мен, след като прочетох за смъртта му в раздела за некролози във вестника. Имаше конкретна лична причина, свързана с друг мой роднина.

По отношение на т.нар "духове от втора степен" – тези души се срещат много по-рядко и се открояват. Приживе, силни магьосници и вещици, ТЕЗИ ДУХОВЕ ЗНАЯТ, ЧЕ СА МЪРТВИ. Тук имаме полтъргайсти и подобни души, способни да всяват хаос, разруха и безредие. Някои от тях дори могат да движат предмети, да нанасят наранявания, порязвания и други подобни, на живи същества - както на хора, така и на животни. Те се открояват и дори тези, които не са психично чувствителни, могат да усетят присъствието им.

Водната енергия е студена и в много случаи представлява символ на смъртта. На местата, където е имало насилствена смърт, често има проблеми с водата, обикновено под формата на необясними течове.© 2002-2024 Радостта на Сатана. Всички права запазени.
Номер на Библиотеката на Конгреса: 12-16457, Номер на Авторското Право на ЕС: CI-476909645.

*Забележка: Всички текстове на този уебсайт са защитени с авторски права. Авторът дава разрешение за отпечатването им за лично проучване, стига да не бъдат променени.