Цвят на Свещи за Заклинания и Ритуали


Черното е универсален цвят и когато е наличен, той трябва да се използва заедно с други цветове във всеки ритуал. Различните цветове привличат различни енергии и стимулират определени вибрации в чакрите. Използването на свещи с определени цветове може да помогне за засилване на енергиите, при ритуали и заклинания.

Черните Свещи са универсални за всякакви Сатанински ритуали. Черните свещи, използвани в заниманията от разрушителен характер, насаждат бавното унищожение на враговете, за разлика от инцидентите или внезапните атаки, свързани с червения цвят. Черният цвят е подходящ и за внасяне на раздор и объркване сред враговете. Черният цвят може да се използва за защита, оковаване на негативни сили и разрушаване на препятствия и блокажи. Черният цвят може да се използва и за обръщане и разтурване на негативни мисловни форми. Черното поглъща, прикрива, създава объркване и хаос, използва се за ново начало и получаване на знания за скрити неща. Черното съдържа светлината и е един от най-мощните цветове. Сатурн управлява черното. Черното влияе върху самоконтрола, издръжливостта и търпението. Заклинания, използващи черна енергия, се извършват най-добре по време на намаляваща Луна, в събота, когато планетата Сатурн е на силна позиция и нараства. Заклинанията, използващи черно, се нуждаят от силата на базовата чакра.

Сините Свещи са подходящи за заклинания, свързани с духовността, медитацията, призоваването на Демони, лечението, искреността, получаването на истината, оказването на влияние върху верността и лоялността, постигането на вътрешен мир, както и за знание и мъдрост. Синьото може да се използва и за установяване на хармония в дома, за увеличаване на окултната мощ и за духовна защита. В работа с черна магия, синьото може да се използва за предизвикване на депресия, тъга и безнадеждност, липса на съчувствие, студенина и мрачност.
Юпитер управлява кралското синьо. Заниманията, включващи синя енергия, трябва да се извършват в понеделник или четвъртък. Заклинанията, използващи синьо, се нуждаят от силата на коронната и/или гърлената чакра.

Кафявите Свещи могат да се използват за общуване с природни духове, за заземяване и центриране. Кафявото се използва в заклинания за солидност, сигурност, решителност, утвърденост, неутралност и практичност. В работата с черна магия, кафявото се използва за предизвикване на нерешителност, колебливост, тъга, притъпеност и несигурност. За работа с кафява енергия се използват чакрите на стъпалата; енергията трябва да се абсорбира от земята, чрез тях.

Зелените Свещи се използват в заклинания за начало, растеж, изобилие, плодородие, лечение, успех, добър късмет, хармония и подбуждане на щедрост. В магиите за здраве и лечение, зеленото има противовъзпалителни свойства. Зеленото може да се използва самостоятелно или в комбинация с кафяво, за общуване с природни духове. Зеленото се използва в заклинания за любов, брак и правене на любов. За разлика от червеното, което се използва за страстна любов, похот и секс, зеленото е свързано с обичта. Зеленото влияе също така върху обновяването, верността, примирението, справедливостта, балансът, красотата, младостта, приятелството, привличането, хармонията, финансовата печалба, увеличаването на приходите, социалните отношения, притежанията, богатството, угаждането на прищявки и удоволствието. Зеленият цвят е добър за начало и растеж.
В черната магия, зеленото се използва за насаждане на ревност, алчност, подозрителност, негодувание, болест, заболяване и дисхармония. Венера управлява зеления цвят. Заниманията, включващи зелена енергия, трябва да се извършват по време на нарастваща Луна, в петък, когато Венера е на силна позиция. Заклинанията, използващи зелена енергия, се нуждаят от силата на сърдечната чакра.

Сивите Свещи се използват в заклинания за предизвикване на смърт, болест и/или за насаждане на траур и тъга. Сатурн трябва да е на силна позиция.

Оранжевите Свещи се използват за творчество. Оранжевото помага при магии за адаптивност, сексуално привличане, сексуална стимулация, сексуална магия, ентусиазъм и енергия. Оранжевото помага за привличане, внезапни промени, енергийна стимулация, придобиване на контрол, промяна на късмета и предизвикване на справедливост. Слънцето управлява оранжевото. Заниманията, включващи оранжева енергия, се извършват най-добре в неделя, когато Слънцето е на силна позиция. Заклинанията, използващи оранжево, се нуждаят от силата на сакралната и/или слънчевата чакра. За подбуждане на похот и сексуално привличане, използвайте сакралната и базовата чакра.

Червените Свещи се използват за енергия, жизненост, разпалване на страст, предизвикване на гняв, чиста похот и физическо удовлетворение. Червеното е възпаляващо и се използва в заклинания за отмъщение, гняв, смелост, решителност и справяне с врагове. Червеното може да се използва за защита от психически атаки и самоувереност. Червеното предизвиква злополуки, пожари и наранявания. Използва се в заклинания за инвокация на интензивна мощ, преди работа с черна магия. Червеното е материално и дарява енергия, сила, динамика, страстна любов, физическо желание, сила на волята и атлетични способности (особено състезателни такива).
В черната магия, червеното, за разлика от черното, предизвиква внезапни нападения, инциденти, кръвопролития, насилие и омраза. Червеното може да се използва и за предизвикване на войни, анархия и жестокост. Марс управлява червеното. Заниманията, използващи червения цвят, се нуждаят от силата на базовата чакра и трябва да се извършват във вторник, когато Марс е на силна позиция и нараства.

Виолетовите/Лилавите Свещи се използват за засилване на психическите способности, придобиване на мъдрост, за гадаене, премахване на проклятия, лечение, бизнес успехи и за влияние върху хората с власт.

В черната магия, лилавото може да се използва за предизвикване на тирания, злоупотреба с власт и причиняване на тъга и предателства. Юпитер управлява лилавото. Заниманията, използващи лилав цвят, трябва да се извършват в четвъртък. Заниманията за психическа сила се нуждаят от енергията на шестата чакра и третото око и трябва да се извършват в понеделник, по време на пълнолуние, когато Луната е на силна позиция.

Жълтите Свещи се използват при занимания, свързани с полагане на изпити, както и за повишаване на интелигентността и интелекта. Жълтата енергия управлява логическата, съзнателна част на мозъка, компютрите, комуникацията, аудио и видео, телевизията, електрониката, книгите, литературата и волята. Жълтото се използва за подобряване на ума, задълбочаване на концентрацията, подобряване на умствените възможности (лявата страна на мозъка), повишаване на способността за учене и за ораторство, писане и издателска дейност. Жълтото управлява медийните дела, клюките, клеветите, интервютата, братята, сестрите, съседите, слуховете, кражбите и всички области на обучението и общуването. В духовно отношение, жълтото може да се използва за астрални пътувания (заедно със синьото и лилавото). Жълтото се използва и за преодоляване на зависимости и прекъсване на навици. Жълтото е подходящо за приятелство.
В черната магия, жълтото се използва за подбуждане на изневяра, страхливост, разпад, болести, смърт, лудост и непоследователност у другите.

Меркурий управлява жълтия цвят. Заниманията, използващи жълта енергия, се нуждаят от силата на слънчевата и гърлената чакра. Двете чакри работят заедно като двойка. Жълтата енергия се използва най-добре в сряда и неделя. За всичко, свързано с интелекта и комуникацията, работете в сряда. За занимания, използващи силата на волята, най-подходящото време е неделя.

Белите Свещи са за пречистване, чистота и невинност. Луната трябва да е на силна позиция.

За работа с черна магия, бялото може да се използва за подбуждане на корупция, предизвикване на импотентност и унищожаване на сексуалния нагон. Бялото може да се използва и за насаждане на слабост, невроза и страх. Луната управлява бялото. Заниманията, използващи бяла енергия, трябва да се извършват в понеделник и се нуждаят от енергията на третото око.

В ритуалите може да се използва повече от един цвят. Преди ритуала, свещите трябва да се помажат с подходящи аромати и масла. Маслото трябва да се нанася с двете ръце, с поглаждащи движения. Свещите представляват елемента на огъня в ритуалите и се използват като фокус за концентрация и съсредоточаване. Те привличат Демони и духове.

Винаги е добра идея да изпробвате свещите си преди важен ритуал, както бихте направили с инсенса. Лошите миризми или проблеми при горенето могат да провалят ритуала, както често се случва и с евтините инсенси.


ОБРАТНО КЪМ САТАНИНСКО МАГЬОСНИЧЕСТВО

 

© Copyright 2002, 2005, 2006, Joy of Satan Ministries;
Library of Congress Number: 12-16457